Hoe werkt de hottub?

Bijzondere Wellness ervaring

De Hottub is een bijzondere wellness ervaring. In stilte met z’n tweetjes genieten van de omringende natuur onder een adembenemende (sterren)hemel, zonder afleiding van radio, tv of multimedia. Neem dan ook ruim de tijd voor deze bijzondere wellness, zodat jullie heerlijk tot rust kunnen komen en optimaal van de wellness kunnen genieten!

Back-to-basics

Een hottub (ookwel ‘størvatt’ genoemd) is een buitenbad in de natuur, waarvan het water wordt verwarmd met een echt houtvuur. Helemaal ‘back-to-basics’ en één met de natuur… Houtjes klieven, een vuurtje maken en blokjes hout op het vuur leggen. De beloning: een heerlijk warm bad, dat je geheel eigenhandig hebt verwarmd. Misschien wel de meest natuurlijke manier om een heerlijk warm bad te nemen. De hottub kan het gehele jaar door gebruikt worden, alleen tijdens onweer en strenge vorst is gebruik van de hottub niet mogelijk. Elk jaargetijde heeft z’n eigen charme en beleving.

Zelf warm stoken

We bieden de hottub klaar voor gebruik aan. Jullie hoeven alleen zelf het water te verwarmen middels een vuurtje, om er daarna in plaats te nemen. De houtkachel warmt het water op en de temperatuur van het water kun je regelen door hout toe te voegen. Het kost ca. 2-3 uur om het water in de hottub op te warmen. Hebben jullie de hottub ook nog de dag erna besproken, dan is de hottub veel sneller op temperatuur en duurt het ongeveer drie kwartier tot een uur. Badjas, badslippers en handdoeken liggen voor jullie klaar en er is meer dan genoeg brandhout aanwezig.

Milieu vriendelijk

De hottub wordt verwarmd met hout. Hout is een duurzame en milieu vriendelijke energiebron door de korte CO2 cyclus. Verder heeft deze jacuzzi geen onnatuurlijk geluid van een waterpomp. Je hoort alleen de stilte, af en toe onderbroken door het knapperende vuur.

Hygiëne

Vooraf laten we de hottub altijd leeg, maken de hottub goed schoon, desinfecteren en vullen de hottub weer met vers leidingwater. Hierdoor zit niemand in het gebruikte badwater van een ander. Nadeel is wel dat we meer tijd nodig hebben om de hottub voor jullie voor te bereiden.
Neem wel je eigen badkleding mee!